Peer Gynt?

Beskrivelse
Anmeldelser

Peer Gynt?

Henrik Ibsen sagde selv, at hvis man tager livsløgnen fra gennemsnitsmennesket, så dør det. Ingen steder er dette mere tydeligt end i Peer Gynt. For i løgnen bor sandheden.

Det oprindelige folkesagn om Per Gynt er 9 sider langt. Ibsens version er på over 200. Hvad har han skrevet til på de sidste 191 sider? I PEER GYNT? vises det, hvordan Ibsen har flettet sit eget liv ind i det norske folkeeventyr. Hvordan han dygtigt bruger løgnen som et redskab til at arbejde historier fra sin biografi ind i stykket. Vi møder den løgnagtige Ibsen, der fortæller historien om den løgnagtige Peer Gynt. En historie, som bliver fortalt sammen med publikum, i en verden, hvor sandhedsrelativisme er blevet hverdagskost.

PEER GYNT? er skabt af kunstnerkollektivet The Other Eye of The Tiger (TOETT), der tidligere bl.a. har skabt NUL og Martyrmuseum. Kendetegnene for TOETTs værker er at de omslutter publikum, så de bliver en del af et visuelt helhedsunivers. The Other Eye of The Tiger (TOETT) er et TOASTER huskompagni.

Varighed: 1 time og 40 minutter uden pause

OBS: Der indgår vandbaseret røg og blinkende, farvet lys i forestillingen.

Pressen skriver...

CPHCULTURE, Michael Søby
“Et inddragende og slet ikke ucharmerende teatereksperiment, der rent faktisk gør os klogere – både på Henrik Ibsen og “Peer Gynt.”
Information, Anne Middelboe Christensen
“Skuespilleren Morten Burian forfører publikum med sit faste charmegreb om Ibsens storløgner og manipulator Peer Gynt i en forfriskende interaktiv klassikertolkning... Grebet på denne klassiker er både frækt og velgennemført i Henrik Grimbäcks opdaterede tekst og vilde instruktion.”
KulturBunkeren, Bo Dalum
“Det kræver ekstrem forberedelse og mod at turde lade publikum få så stort et ansvar, for uden dem har fortællingen ikke en chance. Men det er også det, der gør oplevelsen helt unik.”
Den 4. væg, Frederik Nagel Fryland og Julie Renata Bjerremand
“TOETT har tidligere, med forestillinger som Martyrmuseum og Nul, bearbejdet konceptet publikumsinddragelse, og med Peer Gynt? når de – for os – hidtil usete højder. Aldrig har det været sjovere (eller tryggere) at blive hevet op på scenen. Forestillinger som denne skal have god plads at lege på, og det får de med tiltag som Toaster, der netop søger at udbrede skæv og tværæstetisk scenekunst. Vi er helt vilde med dette charmerende stykke, der har været en tur i toasteren (pun intended) og er kommet ud, lettere ristet, men sprødt og lækkert ikke desto mindre.”
Politikken, Alexander Vesterlund
“Publikum udvælges tilfældigt og instrueres via nogle hovedtelefoner til at agere skuespillere på scenen, og det er meget imponerende eksekveret og i nogle tilfælde overraskende velspillet. Morten Burian holder sammen på det hele, mens han også skal glide ind og ud af rollerne og overskue løjerne.”

Praktisk info

 • Arrangør
  Teater Nordkraft - Gæstespil af TOASTER / Husets Teater + kunstnerkollektivet TOETT
 • Spilleperiode
  6.
  December -
  8.
  December
  2023
 • Tider
  19.30, 20.00
 • Sted
  Teater Nordkraft
  Teglgårds Plads 1
  9000 Aalborg
 • Billetpriser
  205 kr.
 • Kategori
  Unge/Voksne
Medvirkende

Morten Burian

Spilledatoer
Show Show Tidspunkt Lokation Show info Status
Henter...
Bagom
Instruktion
Henrik Grimbäck
Scenografi
Ida Grarup
Lysdesign
Súni Joensen
Lyddesign
Asger Kudahl
Producent
TOASTER, Husets Teater og TOETT

Fotograf: Catrine Zorn