Om teatret
Mission for Teater Nordkraft
Teater Nordkraft er Aalborgs lille storbyteater. Et repertoire-teater, der med et fast ensemble laver inviterende og risikovilligt teater til hjertet.
Teater Nordkraft laver forestillinger for både børn og voksne af høj kunstnerisk kvalitet, som befinder sig i krydsfeltet mellem det folkelige og det eksperimenterende, mellem det intime og det spektakulære, det dybt sindsoprivende og det fantastisk festlige. Altid med den menneskelige historie som udgangspunkt – Altid med et visuelt stærkt og legende scenesprog.
På Teater Nordkraft er mødet med publikum altid i fokus. Teatret åbner det sceniske rum, som interagerer og insisterer på det levende, oprigtige og uforfængelige møde. Både før, under og efter forestillingerne.
Teater Nordkraft rækker ud i byen, involverer sig i vækstlaget og samarbejder med uddannelsesinstitutioner og andre kulturinstitutioner. Teater Nordkraft er altid på udkig efter nye samarbejdspartnere, nye venskaber og nye publikummer.
Vision for Teater Nordkraft
Teater Nordkraft åbner hjerte og sind og flytter grænser – i mennesker og for hvad scenekunst kan være. Teater Nordkraft skaber helhedsoplevelser hvor publikum tilsidesætter sin forudindtagethed, sænker paraderne, fortaber sig og bliver grebet af en følelse af samhørighed, storhed og superkraft.
Hele Nordjyllands befolkning skal kende Teater Nordkraft, og vide hvad en “Nordkraftforestilling” er. Vores forestillinger skal spille for fulde huse og Teater Nordkraft skal være teatret, resten af landet taler om.
Teater Nordkraft er en stærk lokal drivkraft og central i brandingen af Aalborg som kulturby. Vi engagerer os i børnene og de unge og er med til at sikre kulturlivet i byen en lys fremtid. Vi engagerer os i lokalsamfundet og rækker ind i det sociale arbejde. Teater Nordkraft er en arbejdsplads med et stærkt sammenhold, et stort menneskeligt overskud, hvor man tør tro på, at det umulige er muligt.
Minna Johannesson, Teaterchef på Teater Nordkraft udtaler:
“Mit evige projekt med teater er at finde skønhed de grimmeste og mest uventede steder. Finde historier som fylder os med mod og lyst til at gribe ud efter livet og holde det fast. Historier om mennesker som overrasker sig selv og verden, som kæmper for hinanden og for kærligheden selvom det er alt for hårdt og koster alt for meget. Som altid slås – men som slås med glæde!
Vi har været igennem et år som har kostet mange meget, men det er min fulde overbevisning, at der også kommer en slags kraft ud af en krise som den her.
Vi har i hvert fald aldrig haft så meget lyst til at lave teater som nu, og vi er ret sikre på, at I også er klar til en masse nye forestillinger. Derfor har vi valgt at skrue op for volumen på Teater Nordkraft i sæson 21-22, og kaste os ud i den
nye virkelighed med hele 6 urpremierer!
Årets kæmpesatsning er BLOOM, et samarbejde med Kristján Ingimarsson Company, Hålogaland teater i Tromsø og Reykjavik City Theatre. Jeg er stor fan af Ingimarsson og hans måde at kombinere det hverdagslige med ekstreme, fysiske umuligheder. Han kan lave teater som er vildere end noget jeg nogensinde har set på en scene, og det er fantastisk at dette store nordiske samarbejde får verdenspremiere her i Aalborg hos os.
Som modpol til den etablerede Ingimarsson har vi dansk teaters nye unge makkerpar, brødrene Rostrup, som kommer med en helt ny generation af scenekunst. Deres RIDLEY SCOTT METODEN (En Tabers Guide til Heltemod) bliver en parafrase over nogle af filmhistoriens mest ikoniske heltefilm, og jeg elsker det mod, som skal til, for at kaste
sig ud i sådan en opgave.
I den mere klassiske ende ligger Hassan Preislers dramatisering af Hans Kirks formidable roman FISKERNE, som Anne Zacho Søgaard genskaber i en helt ny udgave. Lige så aktuel i dag som da den blev skrevet, fortæller FISKERNE om vores evige kamp for at leve op til den skønne idé om os selv. Men nu som da må vi sande, at når mørket falder på er vi ikke andet end forbandede mennesker – utilstrækkelige og fejlbarlige, men til gengæld måske langt mere spændende end hvad vi gik rundt og troede.
Jeg skal selv instruere en forestilling, jeg har drømt om at lave i mere end ti år. Det er en musikforestilling udfra den franske erotiske roman BETTY BLUE som også blev til en kultfilm i 80’erne. Mit bedste bud på kærligheden når den er som mest kompliceret og trøstesløs, men samtidigt så helt igennem uovertræffelig.
Endelig (endelig, endelig) får vi også premiere på DEKALOG, som vi skulle have spillet i december 2020, men som på grund af nedlukningen måtte aflyses få timer inden publikum kom i salen. Det er et kæmpe monster af en forestilling, som ikke ligner noget andet, jeg har set. Så grusom og så smuk.
For første gang i mange år kan Teater Nordkraft i denne sæson også præsentere egenproduceret børneteater. DER VAR ENGANG…. bliver en interaktiv impro-forestilling, og for at blive mere tilgængelige for institutionerne, tager vi på turné rundt i kommunen. Jeg har altid været vild med improteater, og tror det er den perfekte mulighed for at møde børnene lige præcis hvor de er.
Jeg glæder mig usigeligt til at se jer allesammen, og udfolde et Teater Nordkraft med store kunstoplevelser, tæt
samvær og en uforfængelig og åbenhjertig tilgang til teater.”