Om teatret

Mission for Teater Nordkraft

Teater Nordkraft er Aalborgs lille storbyteater. Et repertoire-teater, der med et fast ensemble laver inviterende og risikovilligt teater til hjertet.

Teater Nordkraft laver forestillinger for både børn og voksne af høj kunstnerisk kvalitet, som befinder sig i krydsfeltet mellem det folkelige og det eksperimenterende, mellem det intime og det spektakulære, det dybt sindsoprivende og det fantastisk festlige. Altid med den menneskelige historie som udgangspunkt – Altid med et visuelt stærkt og legende scenesprog.

På Teater Nordkraft er mødet med publikum altid i fokus. Teatret åbner det sceniske rum, som interagerer og insisterer på det levende, oprigtige og uforfængelige møde. Både før, under og efter forestillingerne.

Teater Nordkraft rækker ud i byen, involverer sig i vækstlaget og samarbejder med uddannelsesinstitutioner og andre kulturinstitutioner. Teater Nordkraft er altid på udkig efter nye samarbejdspartnere, nye venskaber og nye publikummer.


Vision for Teater Nordkraft

Teater Nordkraft åbner hjerte og sind og flytter grænser – i mennesker og for hvad scenekunst kan være. Teater Nordkraft skaber helhedsoplevelser hvor publikum tilsidesætter sin forudindtagethed, sænker paraderne, fortaber sig og bliver grebet af en følelse af samhørighed, storhed og superkraft.

Hele Nordjyllands befolkning skal kende Teater Nordkraft, og vide hvad en “Nordkraftforestilling” er. Vores forestillinger skal spille for fulde huse og Teater Nordkraft skal være teatret, resten af landet taler om.

Teater Nordkraft er en stærk lokal drivkraft og central i brandingen af Aalborg som kulturby. Vi engagerer os i børnene og de unge og er med til at sikre kulturlivet i byen en lys fremtid. Vi engagerer os i lokalsamfundet og rækker ind i det sociale arbejde. Teater Nordkraft er en arbejdsplads med et stærkt sammenhold, et stort menneskeligt overskud, hvor man tør tro på, at det umulige er muligt.