Vækstlag: Talent for scenekunst

Hos Teater Nordkraft tager vi aktivt del i at udvikle Aalborgs vækstlag for scenekunst. Vi laver teater på højt niveau samtidig med, at vi både underviser, driver talentpleje og understøtter udviklingen af scenekunstnerisk talent i hele Nordjylland. 

Vækstlag 9000

Vores mission er at støtte op unge talenter, som har en spirende teater- eller skuespillerdrøm i maven. Derfor støtter Teater Nordkraft op om Projekt Vækstlag 9000, som er et netværk af aktive unge scenekunstnere, der arbejder for at kunne udfolde og udvikle sig som kunstnere i Aalborg og Nordjylland. Lyder det som noget for dig, kan du finde dem på Facebook og se hvor i byen de laver et pop-up event næste gang. 

www.facebook.com/projektvaekstlag9000/ 

Teaterlinjen – TGK 

Ønsker du undervisning af professionelle og erfarne skuespiller? Så er teaterlinjen TGK helt sikkert noget for dig. Teater Grundkursus (TGK) er teaterlinjen i Aalborg Kulturskoles talentakademi. TGK er en 2-årig deltidsuddannelse i scenekunst for unge i alderen 14-25 år, med mulighed for at gå videre på et tredje år. På TGK undervises du hver uge på Teater Nordkraft, hvor du vil undervises af Teater Nordkrafts ensemble og andre dygtige gæstelærer. Du vil lære forskellige metoder inden for skuespilfaget, og du vil træne din krop, stemme og dit udtryk. 

Gennem et forløb på TGK vil du udvikle dig som skuespiller, og du vil få værktøjer til at kunne skabe dine egne scenekunstneriske projekter efterfølgende. TGK er for dig, som er motiveret til at arbejde fokuseret med dit eget udtryk og sammen med andre, og som vil udvide og udvikle dit personlige udtryk som skuespiller.

Ansøgningsfristen til TGK ligger i april og maj hvert år. Lyder det som noget for dig, kan du læse meget mere her

Massehysteriet

Teater Massehysteri er en teatergruppe skabt af fem unge skuespillere med base i Aalborg. De har produceret forestillingerne “Hvor vi dog elsker hinanden” (2019) og “Danse Macabre” (2017). Find dem på Facebook, og se hvor de spiller næste gang: www.facebook.com/massehysteri 

Ungdomsringens Musikfestival

Musik og teater hører sammen. Både blandt professionelle kunstnere og blandt de unge kreative i undergrunden er der tætte bånd mellem teater og musik. Teater Nordkraft lægger hus til Ungdomsringens Musikfestival. Læs mere om Ungdomsringens Musikfestival på www.ungdomsringen.dk 

Kontakt 

Ønsker du at vide mere om Vækstlag og vores talentudvikling, er du altid velkommen til at kontakte os. Ring til os på tlf. 98 11 16 66 eller skriv en mail til teater@teaternordkraft.dk, hvor vi bestræber os på at besvare din henvendelse så hurtigt som muligt.