Mod alle odds

Mod alle odds

22 børns statistiske skæbner

I Danmark har vi en forestilling om, at vi grundlæggende har lige muligheder, uanset vores baggrund. Men statistikken viser noget andet. Kan vi overhovedet påvirke vores børns fremtid, eller er deres skæbne allerede bestemt ud fra, hvem de bliver født af, og hvor og hvordan de vokser op? Har vi reelt et frit valg?

Forestillingen er en dramatisering af menneskeliggjorte statistikker –  i al deres tragik, optimisme og indlysende uretfærdighed. MOD ALLE ODDS spillede i København i 2019, og vandt Årets Reumert i 2019 for Årets Performance.

I sæson 23/24 kommer Tue Biering til Teater Nordkraft, og instruerer en ny version af forestillingen: 22 børn er castet fra forskellige sociale lag i Aalborg kommune, og medvirker hver aften.

Børnene er ikke professionelle skuespillere. De spiller ingen roller, men står på scenen som sig selv. Hvem kommer fra overklassen, den højere middelklasse, middelklassen, arbejderklassen eller underklassen? Hvis forældre tjener hvad? Hvor mange vokser op med fysisk eller psykisk vold? Hvor mange er skilsmissebørn? Hvornår vil de dø? Hvor mange vil blive mobbet? Og hvor mange vil blive mobbere? Børnene fordeles efter statistisk sandsynlighed, så vi og de ser den virkelighed, som de vil komme til at opleve.

Selvom statistikkerne er uhyggelige og tyngende, er forestillingen mest af alt en hyldest til ung ukuelighed: Selvom tallene taler deres tydelige sprog, er alle 22 børn stadig aktører i deres eget liv – og hvis mønstrene skal brydes, er det dem som skal og kan gøre det.

Producent: Fix og Foxy / Betty Nansen Teatret / Teater Nordkraft

Forestillingen er støttet af Lauritzen Fonden, Aalborg Kommunes kulturudviklingspulje, Statens Kunstfond, Lemvigh-Muller Fonden, Wilhelm Hansen Fonden og Spar Nord Fonden

Scenekunstner i særklasse

Teater Nordkraft er et kraftværk i dansk scenekunst, og vi bestræber os på at tage del i arbejdet med at drive udviklingen af branchen, og af teater som kunstart. Vi går efter de største ideer vi kan finde, og udforsker dem med alt vi har, sammen med andre.

Derfor har vi indgået et flerårigt samarbejde med den markante og anerkendte sceneinstruktør og teaterleder Tue Biering, hvis forestillinger flere gange har høstet priser og anerkendelse.

I 2021 modtog han Årets Reumerts hæderspris, og i 2022 Kronprinsparrets hæderspris

Tue Biering er evigt grænsesøgende i sin udforskning af teatrets formater og udtryk. Hans kunstneriske visioner sprænger igen og igen teatrets rammer, og han er kompromisløs i sin søgen efter nye udtryk.

Tue Biering skaber med sit kompagni Fix&Foxy scenekunst, som stræber efter at få folk til at forstå hinanden. Forstå, hvem vi er. Forstå, hvordan samfundet er og hvordan vores valg og vores handlinger har konsekvenser for de mennesker, vi deler verden med.

Hvert enkelt individ tæller, og eftersom vi deler jordkloden med folk vi ikke selv har valgt, har vi ikke andre muligheder end at lære at forstå hinanden og os selv.

Fix&Foxys forestillinger træner publikums empatiske evner ubønhørligt, ustoppeligt og med et sikkert blik på den store sammenhæng.

Når børnene på scenen i MOD ALLE ODDS fortæller om sig selv, får samfundets sociale slagside et nyt refleksionsrum. Vi tvinges til at forholde os til hinanden, til verdens skævheder og uretfærdigheder, og vi tvinges til at reflektere over hvad vi har tænkt os at gøre ved det.

Er du mellem 10 og 12 år?
Har du lyst til at dele din historie
og være med i en teaterforestilling?

https://teaternordkraft.dk/casting-til-mod-alle-odds/

Praktisk info

 • Arrangør
  Teater Nordkraft - Co-produktion Fix og Foxy / Betty Nansen Teatret / Teater Nordkraft
 • Spilleperiode
  22.
  November -
  16.
  December
  2023
 • Tider
  13.00, 16.00, 17.00, 19.30
 • Sted
  Teater Nordkraft
  Teglgårds Plads 1
  9000 Aalborg
 • Billetpriser
  205 kr.
 • Kategori
  Unge/Voksne
Spilledatoer
Show Show Tidspunkt Lokation Show info Status
Henter...
Bagom
Instruktør
Tue Biering og Freja Rault-Lykkeberg
Scenograf
Karin Gille
Producent
Fix&Foxy, Betty Nansen Teatret, Teater Nordkraft