Ballonrejsen

Beskrivelse
Anmeldelser

Ballonrejsen

En sanselig og musikalsk forestilling om usædvanlige venskaber

Kan en voksen og et barn være venner? Kan et barn være mere fornuftigt end en voksen? – Faster Cool siger JA!

I “Ballonrejsen” oplever vi relationen imellem drengen Philippe og hans usædvanlige Tante. Hun er ganske vist ikke særligt pædagogisk anlagt, men til gengæld er hun fuld af smittende eventyrlyst og så har hun en luftballon!

“Ballonrejsen” er endnu en poetisk, sanselig og musik-båren forestilling fra Faster Cool – animeret med dukker og spillet af Camille í Dali og Christian Adelhorst Rossil. Derudover tilbyder forestillingen et åbent kik ind i teatrets maskinrum i form af en fuldt synlig tekniker, som fører lamper og landskaber, laver røg og ramasjang – og ikke mindst – en passende portion modvind!

Børneforestilling af Faster Cool.
Varighed ca. 40 minutter uden pause.
Anbefales til aldersgruppen 3-8 år.

En del af Teater Nordkrafts børnerabat hvor du får tre børneforestillinger for 135 kr.
Denne forestilling er en del af rabatgruppen 4-6 år.
Løssalgsbilletter koster 85,- per person.

Forestillingen indgår i Teater Nordkrafts børnerabat, hvor du får tre forestillinger for i alt 135,- kroner hvis du køber dem samlet – altså en stykpris på 45,- kroner ved køb af 3.

Rabatten gælder uanset om du er privatkunde eller institution. Privatkunder kan booke 3 for 135 enten på hjemmesiden eller på vores bookingsportal. Institutioner og større grupper kan kun booke via bookingportalen.

Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os på billet@teaternordkraft.dk eller 98 111 666, hvis du er i tvivl om hvordan du skal booke.

Respekter aldersgrænserne
Vi har udvalgt tre forestillinger til 2-4 årige, og tre forestillinger til 4-6 årige. Du kan enten holde dig til én aldersgruppe eller mixe dine tre forestillinger på tværs, hvis du vil have børn i forskellige aldre med.

Rabatten er den samme. Vi beder dig om altid at overholde aldersgrænserne for de enkelte forestillinger. Børneteatrene har stor erfaring med at spille teater for børn i forskellige aldre, og de tilrettelægger forestillingen så den passer til aldersgruppen. Det bliver en bedre oplevelse for alle, hvis aldersgrænserne respekteres.

Pressen skriver...

Kulturbunkeren
“Klassisk børneteater fejrer fantasien Gummistøvlevand og tis i vinflasker Drengen Philippe skal lidt modvilligt passes af sin tante, mens hans mor skal på en lille romantisk tur med sin nye kæreste. Men den utrolige tante har sin egen luftballon, og så begynder eventyret. Ballonrejsen er børneteater, når det er bedst. En forestilling, der beviser, at det stadig er muligt at konkurrere med streamingtjenester, iPads og den store Disneyficering. Børnene oplever et kæmpe eventyr fortalt i øjenhøjde, der tør være sig selv, og med stille pensel males der samtidigt pædagogiske billeder, så børnene får ny viden med hjem. Teknikeren blev introduceret og var aktivt med i forestillingen, så ingen undrede sig over, hvad han rendte rundt og lavede. Der blev fortalt om Frankrig, Paris, Eiffeltårnet, Afrika og Grønland. Vi kom vidt omkring, vi så gennem Philippe noget af vores frygt i øjnene, og før vi var klar til at sige farvel, var det hele overstået. Fantasien med på rejsen Med flotte dukker og minikulisser, kombineret med skuespillerne Christian Adelhorst Rossil, Camille í Dali og tekniker René Lützen, bliver der fortalt i totalbilleder med dukkerne, der gør det muligt at vise Philippe og se den utrolige tante kravle på hustage, flyve i ballon og udforske verden. Mens der samtidigt kan laves nærvær, ved at vise skuespillerne spille rollerne i stedet for dukkerne i små scener, når de sidder i ballonkurven eller i tantes lejlighed. Brugen af dukkerne, bamser, rumraketter og andre rekvisitter viste børnene, hvad der kan lade sig gøre, hvis man bruger sin fantasi, mens man bruger legetøjet som værktøj i stedet for omvendt. Det meste legetøj nu om dage, er lavet ud fra andres fantasi, i et univers allerede etableret i en tegnefilm. Her var design og udførsel visuelt som i et børneværelse eller i en børnehave. Du kan selv digte, hvad du vil og bruge det, der er foran dig. Det er børn ved at glemme. Men ikke her. Ikke sammen med Faster Cool. Månen kan da ikke sove Børnene sad med store øjne. Nogle blev bange og søgte deres forældre, andre pegede, og en råbte ”Månen kan da ikke sove”, da Philippe sagde godnat til månen fra luftballonen. Selvom forestillingen kun tager ca. 40 minutter, kommer vi vidt omkring, og fortællingen bliver aldrig forjaget. Alt sker i et roligt tempo, og alle kan være med.”

Praktisk info

 • Arrangør
  Teater Nordkraft - Gæstespil af Dansk Rakkerpak ogFaster Cool
 • Spilleperiode
  31.
  Maj -
  4.
  Juni
  2023
 • Tider
  09:30, 10;00, 11:00 og 15:00
 • Sted
  Teater Nordkraft
  Teglgårds Plads 1
  9000 Aalborg
 • Billetpriser
  85 kr.
 • Kategori
  Børn
Medvirkende

Christian Adelhorst Rossil, Camille í Dali og René Lützen

Bagom
Idé
Camille í Dali
Niels Grønne
Instruktion
Dramaturg
Jane Rasch
Scenograf
Julie Forchhammer
Komponist og lyddesign
Camille í Dali
Dukkemager
Maja Linde Christensen
Bygger
Per Aagaard
Værksted
Kristian Knudsen
Teknik og lysdesign
René Lützen
Kostumer m.m.
NadjaViga Vela Eviayea Jensen

Fotograf: Jacob Stage