Argumenter imod kvinder

Beskrivelse
Anmeldelser

Argumenter imod kvinder

Baseret på bogen af Birgitte Possing

Lige siden Evas døtre tørrede æblesaften af hagen og løftede blikket op og ud i en forandret have, har der været nok at lægge øre til. Generationer af kvinder er blevet talt ned til, når de forsøgte at blive ligestillede medborgere, og stien har været smal. Ikke mindst for dygtige kvinder.

Argumenterne imod dem har siden demokratiets barndom været mange, morsomme og fuldkommen skrækindjagende, hvad Birgitte Possing viser i bogen Argumenter imod Kvinder, som forestillingen bygger på. Politikeren Frederik Bajer sagde f.eks. i 1858: “Da kvinden i politisk henseende er uansvarlig, så bør det være hendes opgave at opfatte mandens mening og tilegne sig hans anskuelser.”

Tag med på en historisk tour de force i fordomme og argumenter imod kvinder – som de har lydt fra både mænd og fra kvinder. Argumenter imod Kvinder er en moderne og morsom teaterforestilling om mænd og kvinder på vej ind i et nyt landskab sammen.

HER kan du se videotraileren på ‘Argumenter imod kvinder’

Varighed: Ca. 80 minutter uden pause
Anbefales fra 15 år

En del af Teater Nordkrafts forestillinger til udskoling og ungdomsuddannelser.
Ønsker du at booke forestillingen som skoleforestilling, kan dette gøres direkte gennem vores bookingportal HER. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os på billet@teaternordkraft.dk eller 98 111 666

Kombinér din teatertur med en teatermenu

Kombinér din teatertur med en teatermenu. Hos Ma Petite France kan du nyde en lille bid af Frankrig med 1 glas af husets vin samt et lækkert snackbræt i hyggelige omgivelser til kun 150 kroner.

Pressen skriver...

Morten Hede, Jyllands-Posten
“"Argumenter imod kvinder tøver ikke med at pege på problemerne, på skurkene og på løsningerne, men den gør det nuanceret og åbent. Vi får indblik i forskelsbehandlingens dybde, omfang og kompleksitet. Den gør grin med vores til tider snævre opfattelse af begrebet ligestilling og udstiller vores stereotype kønsopfattelse. […] De tre skuespillere er tilsyneladende utrættelige. Og i Thomas Hwans umiddelbart kaotiske iscenesættelse er der en velovervejet orden og mening. Hvert eneste scenebillede har et tydeligt udtryk, hver eneste detalje bærer en mening, og hver enkelt bevægelse har en intention. Det giver en gennemført og særdeles helstøbt teateroplevelse. […] Dybt imponerende"”
Jakob Sten Olsen, Berlingske
“"En vild, flippet og skæg sanseliggørelse af manglende ligestilling i samfundet […] Det er meget muligt, at bogen er inspiration, men teatret vil hellere være teater end litteratur, så her er det først og fremmest de svedende kroppe, der taler. Og samfundsproblematikken – kvinders kamp for at komme til fadet – omsættes til fysiske fornemmelser, sprællevende og skideskægge tableauer i en stil, der helt er forestillingens egen. Mærk kønskampen!"”
Lene Kryger, Fyens Stiftstidende
“”Kønskamp for fuld udblæsning. […] Ligestilling, feminisme, MeToo og kønskamp bliver til overrumplende rå og bevidst skudt-over-målet-grotesk protestkomik i Argumenter imod kvinder.””
Monna Dithmer, Politiken
“”Tænk, at jeg kan gå hjem med latteren boblende i kroppen efter at være blevet bombarderet med argumenter imod kvinder. Men det er et klimaks af de sjældne i dansk teater at opleve tre Teletubby-agtige skabninger i kamp med en vildtvoksende, oppustelig kæmpepik … der rager langt ind over publikum og ender med at spy en sky af hvidt flagrende indhold ud over os.””
Anna Liisbjerg, Iscene
“”Genial visualisering […] Birgitte Possings bog og dens sceniske dynamitfortolkning føjer sig til rækken af videnskabelige som kunstneriske forsøg på at presse udviklingen frem. Det er der brug for.””

Praktisk info

 • Arrangør
  Teater Nordkraft - Gæstespil fra Baggårdteatret i co-produktion med Teater V
 • Spilleperiode
  28.
  Februar -
  1.
  Marts
  2023
 • Tider
  19:30
 • Sted
  Teater Nordkraft
  Teglgårds Plads 1
  9000 Aalborg
 • Billetpriser
  205 kr.
 • Kategori
  Unge/Voksne
Medvirkende

Mathilde Lundberg, Johanne Dal-Lewkovitch & Søren Bang Jensen

Bagom
Efter idé af
Jacob Schjødt, Pelle Koppel & Jakob Engmann
Dramatiker
Thomas Markmann
Instruktør
Thomas Hwan
Scenograf
SIR GRAND LEAR / Lea Burrows
Lysdesigner
IMAGOLUX v. Jens Hansen
Forestillingsleder & Rekvisitør
Pernille Rosa Thomsen
Produktionsleder
Thomas Dam Jensen
Tekniker
Kasper Lindgren
Kostumer
Mona Wickstrøm
Korleder
Ulrik Bencard
Videotilrettelægger
Jannie Schjødt Kold
Videoproducent
InstaFilm
Fødselsvideo
Eva Rose birth
Lyddesigner & videoassistent
Frederik Brandt Pedersen
Kommunikation
Jannie Schjødt Kold & Mie Katrine Andersson
Grafik & Illustration
Lea Helene Adelsten Olsen
Forretningsfører
Anne Thomsen
Projektkoordinator
Helle Olsen Reher
Producent & salg
Loa Haislund Larsen

Forestillingsbilleder: Rico Feldfoss