Ensemble, c’est tout
Ensemble, c’est tout! er Anna Gavaldas ultimative, franske feel-good roman. Den er Gavaldas tredje roman i en række af bestsellere, oversat til adskillige sprog og filmatiseret i 2007.
Titlen ”Ensemble, c’est tout!” er dobbelttydig på fransk. Det kan både betyde resignation: ”Vi må nøjes med at være sammen, det er alt det bliver til!”, og det kan betyde en kærlighedserklæring: ”Bare vi kan være sammen, det er det eneste det betyder noget!” – og præcis i det spændingsfelt udspiller historien sig.
Vi møder fire mennesker, som hver især har gennemlevet modgang og svigt. Da de finder sammen i et usandsynligt fællesskab i hjertet af Paris, er de hver for sig ensomme, svigtede og sårede af livet. De kræver ikke længere lykke af livet, men på trods af deres forskelle opdager de, at de kan noget særligt sammen. Håbet vågner i dem om måske at kunne finde venskab og kærlighed.
Til forestillingen møder vi først en rå og ubarmhjertig scenografi, men som forestillingen skrider frem, udvikler den sig fra en tilstand af kaos til en hjertevarm og rørende feel good-fortælling om ensomhed, venskab, kærlighed og fællesskab. For selvom ensomhed på mange måder er et gennemgående tema, når de fire mennesker finder sammen, så spirer håbet.
Selvom titlen kan oversættes til resignation, så er der intet i forestillingen, der lægger op til, at publikum må nøjes. Ensemble, c’est tout! appellerer til sanserne, og helt særligt for forestillingen er, at vi bygger et fuldt funktionelt køkken på scenen, hvor skuespillerne laver mad i løbet af forestillingen. Med duftene, lydene og smagsprøverne får vi som publikum en lille bid af Frankrig serveret.
Madlavningen og måltidet handler nemlig om meget mere end bare mad. Det samler os i fællesskaber på tværs af alt det, der måske skiller os. I køkkenet kan vi alle være med – på tværs af forskelle, generationer og baggrunde. Vi forbindes af smage, dufte og den fælles indsats, madlavningen også kan være.
På den måde er måltidet noget, der understøtter Ensemble, c’est touts tema om kærlighed. Kærlighed til en person, til familie og til venskaber. Følelsen af fællesskab kryber ind under huden på os.
Glæd dig til en rørende og hjertevarm fortælling om ensomhed, venskab, kærlighed og fællesskabets helende kraft!
Forestillingen forventes at vare ca. 2 t 30min inklusiv pause.
Få en forsmag på Ensemble, c’est tout!
Det helt særlige ved vores kommende forestilling er, at der bliver lavet mad live på scenen. Vi har ikke kunne vente med at opleve lidt af det lækre menukort, så skuespiller Jonathan Lumholt Stahlschmidt har taget os med i køkkenet, hvor han laver forestillingens pommes fondant.
Hvis du ikke vil risikere at misse forestillingens pommes fondant, så kan du allerede nu finde opskriften forneden.
Teater Nordkraft spurgte tre personer om de ville læse bogen Ensemble, c’est tout! af Anna Gavalda. Hør deres reaktioner i videoen, og hvad de synes om bogen til vores kommende forestilling.
Simon Holk Witzansky står bag den smukke scenografi til forestillingen. Vi har haft en lille snak med ham, hvor han giver et indblik i tankerne bag forestillingen og hvad publikum kan forvente.
TILKØB BOBLER & RUNDVISNING ELLER/OG AFTERTALK
Til forestillingen den 23. oktober kan du bestille tilkøb af Bobler og rundvisning, som starter kl. 18.30. Det er gratis at deltage i Bobler og rundvisning, men arrangementet kræver billet til den pågældende forestilling.
På følgende datoer er der aftertalk efter endt forestilling:
Fredag d. 11/10, Onsdag d. 16/10, Onsdag d. 23/10, Onsdag d. 30/10 & Tirsdag d. 5/11.
Dagrofa foodservice / fysisk butik i Aalborg sponsorerer alle løg brugt i forestillingen.
Veggerby Frugtplantage sponsorerer 900 æbler til forestillingen.
OBS: Undervejs i forestillingen vil udvalgte publikummer få tilbudt mad. Vær opmærksom på at maden i forestillingen kan indeholde følgende allergener: løg, hvidløg, selleri, laktose, gluten, æg, appelsiner, sulfitter, dild, purløg, olie, sesamfrø, soja, sennep, muskatnød, citron, grisekød, hindbær, æbler og vindruer.