Teater Nordkraft udskyder forårets musikforestilling

“Jeg vil ikke kigge tilbage om et år og have set alle advarselstegnene og så ikke have handlet på dem.”

Teaterchef Minna Johannesson. Foto: Martin Høyer Poulsen

Teaterchef Minna Johannesson har taget beslutningen om at udskyde forårets musikforestilling ”Betty Blue” på Teater Nordkraft til et endnu ukendt tidspunkt. To års fuld teaterproduktion under pandemiens urimelige vilkår får nu konsekvenser.

På Teater Nordkraft var forberedelserne til forårets musikforestilling ”Betty Blue” på nippet til at gå i gang på teatrets værksteder. Men nu stoppes arbejdet med forestillingen, manuskript og tekniske tegninger pakkes omhyggeligt ned til senere brug. Teaterchef Minna Johannesson har i samarbejde med teatrets tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant taget en beslutning om at udskyde forestillingen til en senere sæson.

Ligesom resten af verden har vores organisation været under ualmindeligt pres de sidste to år. Vi har været i en lang periode fyldt med konstant usikkerhed, ændringer og lukninger, hvor vi har skulle arbejde synkront i to-tre alternative løsninger. På trods af det, har vi produceret på fuld kraft under teatrets nedlukningsperioder og har præsenteret færdige forestillinger for vores publikum, hver gang vi har fået lov til at åbne igen, siger teaterchef Minna Johannesson og fortsætter:

Selvom vi nu har åbent for publikum er Corona stadig en realitet, og især i de seneste måneder har vi været ramt af mange sygemeldinger og isolationsperioder på produktionerne. Det hele har givet et ekstremt arbejdspres på en organisation, der i forvejen var mentalt og fysisk presset efter de sidste to års pandemi. Konsekvenserne er nu så store, at jeg bliver nødt til at reagere på dem. Jeg frygter at hvis vi bare presser på, vil det ende i langtidssygemeldinger og at vinteren trækker spor ind i den kommende sæson. Jeg vil ikke kigge tilbage om et år og have set alle advarselstegnene og så ikke have handlet på dem.

Beslutningen kommer til at gå ud over det publikum, som havde glædet sig til at opleve ”Betty Blue” til maj. Ingen er mere ked af det end Minna Johannesson, der selv skulle have dramatiseret og instrueret forestillingen. En forestilling hun har drømt om at lave de sidste 10 år.

Det er ubeskriveligt ærgerligt, men nødvendigt. Beslutningen er taget for at sikre, vi også har et teater næste år med de her kompetente og engagerede mennesker, som har knoklet for at bygge noget op sammen, uddyber Minna Johannesson.

Rettidig omhu

Minna Johannessons beslutning er bakket op af Teater Nordkrafts tillidsrepræsentant Lotte Jensen og arbejdsmiljørepræsentant Mikkel Munk Iversen.

”Betty Blue” virkede som et musikalsk lyspunkt for medarbejdere og publikum efter en vinter, hvor Teater Nordkraft flere gange har måtte udskyde premierer og aflyse forestillinger på grund af sygdom. Men både Lotte Jensen og Mikkel Munk Iversen mener dog, at beslutningen om at udskyde ”Betty Blue” på ubestemt tid er et tegn på ansvarlig ledelse og gensidig respekt mellem teaterchefen og medarbejderne på Teater Nordkraft. De understreger desuden at det øgede arbejdspres ikke kunne være forudset under planlægningen.

Vores mål har været sat realistisk på baggrund af vores normale situation. Men det ekstra arbejdspres under Corona har gjort det umuligt for medarbejderne at afspadsere, da der ikke har været de perioder med mindre arbejdsmængde, som der plejer at være. Og nu er kvoterne ved at være opbrugt blandt personalet, forklarer arbejdsmiljørepræsentant Mikkel Munk Iversen.

Vi kan ikke skrue mere op nogle steder. Udskydelsen af ”Betty Blue” er rettidig omhu fra teaterchefens side, tilføjer tillidsrepræsentant Lotte Jensen.