The Danish Girl

The Danish Girl

Sammen med mange gange Reumertvindende og hædrede koreograf Tim Rushton skaber Holstebro Dansekompagni `The Danish Girl, the dance´ – en vedkommende, smuk, rørende og poetisk men også grotesk danseforestilling.

Historien om danskeren, der som den første transkønnede kvinde i verden fik fortaget en kønskorrigerende operation, er fundamentet til romanen The Danish Girl af den amerikanske forfatter David Ebershoff, og derefter Hollywoodfilmen af samme navn. Holstebro Dansekompagni har som de første nogensinde modtaget rettighederne til at omdanne denne rørende fortælling til en danseforestilling.

`The Danish Girl´ og Lilis fortælling har på trods af mange kampe og udvikling stadig stor relevans i dag. Børn helt ned til 10-årsalderen sætter spørgsmålstegn ved deres kønsidentitet, unge mennesker går hele vejen med operative indgreb, som nogle siden fortryder, mens andre angrer deres bristende mod og tøver med at italesætte deres ultimative ønsker om at være tro mod sig selv. Den unikke krop står i centrum; den sårbare, stærke og foranderlige.

I mit legeme boede to skarpt adskilte væsner, der stod fremmede og næsten fjendtligt overfor hinanden, fordi hver af dem kun havde plads for den ene.”  – Lili Elbe

Varighed ca. 110 minutter inklusiv 20 minutters pause
Anbefales fra 15 år
Gæstespil fra Holstebro Dansekompagni
Forestillingen kan også bookes som skoleforestilling via Teater Nordkrafts Bookingportal HER

Praktisk info

 • Arrangør
  Teater Nordkraft - Gæstespil fra Holstebro Dansekompagni
 • Spilleperiode
  5.
  Maj -
  6.
  Maj
  2022
 • Tider
  19.30
 • Sted
  Teater Nordkraft
  Teglgårds Plads 1
  9000 Aalborg
 • Billetpriser
  100-205 kr.
 • Kategori
  Unge/Voksne
Medvirkende

Bjørk-Mynte Paulse, Giorgia Reitani, Jasmine Gordon, Juame Luque Parellada, Jon Ipina, Elena P. Nielsen og Mikkel Alexander Tøttrup

Bagom
Iscenesættelse og koreografi
Tim Rushton
Koreografi
Holstebro Dansekompagni
Musik & lyddesign
Christian Tronhjem
Scenografi & lysdesign
Sarah Fredelund
Dramaturg
Storm Møller Madsen
Kostume
Åsa Gjerstad

Plakatfoto: Ditte Chemnitz

Forestillingsbilleder: Jonas Søgaard