Papkas

Beskrivelse
Anmeldelser

Papkas

pAp-kAsser er ikke kun pAp-kAsser – de kan skabe verdener!

Ro af sted i bølgegang og salt havvind, og oplev en frodig skov af træer vokse frem for øjnene af dig, før den i ét nu forvandles til et nyt landskab. Gem dig i kæmpestore pAp-kAsser, eller byg med bittesmå pAp-kAsseklodser – men hold øje med den drilske legekammerats forsøg på at vælte tårnet!

Med sig selv, hinanden og pAp-kAsser bygger spillerne Anna og Kasper universer på bedste børnelogiske manér, som de sammen med publikum oplever og forstår igennem legens uendelige muligheder. For sådan er den, legen – fantasifuld, forunderlig, foranderlig og med sin helt egen logik og tempo. Kun fantasien sætter grænser for, hvor legen kan bevæge sig hen! Skal du bevæge dig med?

Understøttet af sanselig musik og spillernes nærværende kontakt til publikum tilbyder [pAp]-[kAs] vores mindste verdensborgere en kvalitetsoplevelse, der stimulerer hele sanseapparatet og minder deres voksne om legens vigtighed for vores forståelse af verden.

Vinder af Årets Forestilling ved Scenekunstens Priser 2019

Nomineringstekst: “[pAp-kAs] hedder det, den er: en forestilling fyldt med papkasser.
Papkasser, der først står i pæn opstilling, men i løbet af forestillingen bliver brugt til at fremtrylle det ene legeunivers efter det andet. I deres leg holder de to skuespillere kontakt, ikke bare med hinanden, men også med deres publikum, så vi forestillingen igennem har del i legen med kasserne.
Der kastes med kasser, leges gemmeleg, bygges tårne, dyr, robåd og mågeklat. Forestillingen finder primært sted i en leg MED hinanden og kasserne, men også med elementer af konkurrence MOD hinanden; hele tiden i en fin dramaturgisk kurve, så der ikke er for meget drama for de små, men alligevel nok til også at få de lidt ældre til at mærke spændingen, når kasserne væltes – med vilje, og når der er åbenlys kamp om papklodserne.
Og enhver, der har været i kontakt med børn i alderen ½ – 3 år, ved hvor stor forskel der er på, hvad børn på ½ år og på 3 år finder interessant. Men [pAp-kAs] forstår netop at holde balancen, så børn i dette aldersspænd (og deres voksne) er opslugte af, hvad der sker på scenen. Enten fordi de forstår, hvad der sker – eller fordi de bare kan mærke, at her sker der noget særligt; noget der er ladet med betydning: Her leges!
Det er tydeligt, at den ordløse forestilling er skabt ud fra en indsigt og en respekt for, hvad børn i den meget unge aldersgruppe bliver grebet af. Den tager både sin målgruppe og legen alvorligt – samtidig med at den serverer det hele i en stram scenografi og med en legesyg mågeklat i øjet.

 

Varighed ca. 30 minutter
Alder: 5 mdr. – 5 år
Gæstespil fra Hvid Støj

En del af Teater Nordkrafts Børneabonnement 2-4 år
Med et Børneabonnement til Teater Nordkraft får du tre børneforestillinger for 135 kr.
Book dit Børneabonnement via Teater Nordkrafts Bookingportal HER

 

 

Pressen skriver...

Publikum
“Der er smittende fantasi, nærvær og musikalitet at hente i forestillingen '[pAp-kAs]'.”
Siger et barn til sin ledsagende voksne på vej ud
“Det skal vi lege, når vi kommer hjem”
Kirsten Dahl, Teateravisen
“Charlotte Ladefoged har, som hende, der står for såvel idé og koncept som for iscenesættelse, udtænkt og orkestreret en papkasseleg, der både er interessant i dets dvælende sekvenser og i det dramaturgiske forløb, de små handlingsdele tilsammen i et progressions-betinget forløb udvikler sig i.”
Mail fra pædagogisk leder i aarhusiansk institution
“Det er den mest fantastiske forestilling jeg har været med til. Både vuggestue og børnehavebørn var fanget fra start til slut!”

Praktisk info

 • Arrangør
  Teater Nordkraft - Gæstespil fra Hvid Støj
 • Spilleperiode
  21.
  November -
  24.
  November
  2021
 • Tider
  09.30, 10.00, 11.00 og 15.00
 • Sted
  Teater Nordkraft
  Teglgårds Plads 1
  9000 Aalborg
 • Billetpris
  85 kr.
 • Kategori
  Børn
Medvirkende

Anna Ur Konoy og Kasper Daugaard Poulsen

Bagom
Idé, koncept & iscenesættelse
Charlotte Ladefoged
Visuel Designer
Morten Ladefoged
Komponist
Mads Horsbøl
Dukkemager
Rebekah Caputo
Kostumier
Marianne Meyer
Værksted
William Nielsen & Morten M. Laursen
Scenografisk Assistent
Amanda Axelsen Sigaard
Grafik
Tanja Smedegaard & Pernille F. Klausen
PR & Administration (Hvid Støj)
Rikke Baes-Carlsen
Samarbejdspartnere
Aarhus Teater, Børnekulturhuset Aarhus, Pappagallo, Move’n’Act
En stor tak fra Hvid Støj til
Bora Bora; Steen Baadsgaard & Peer Mariboe, Teater Refleksion, Ashok Pramanik, Niels Kilele, Matias Hedegård Andersen, hvid støjs bestyrelse; Lone Hedegaard Kristensen, Mette Bjærge, Tanja Louring & en særlig tak til Ebba Bertelsen

Foto: hvid støj sceneproduktion