Omve’n hjemve

Omve’n hjemve

Sønderjysk musikforestilling baseret på Rikke Thomsens debutalbum.

“At blive eller ikke at blive?” Sådan havde Shakespeares Hamlet måske spurgt, hvis han havde boet i Sønderjylland og ikke i Helsingør. Det er et spørgsmål, de fleste unge sønderjyder i dag bliver mødt med. Overvejelserne er mange. Skal jeg flytte til Aarhus for at følge min drøm? Skal jeg skrive mig op til en lejlighed på Amager og finde en studieplads i København? Hvad kommer folk til at tænke om min dialekt? Skulle jeg blive her i byen med min kæreste?

Alle disse overvejelser er omdrejningspunktet for det unge teaterkompagni Æ Teaters musikforestilling OMVE’N HJEMVE, hvor det er de unge sønderjyder, der er i centrum. Vi møder nogle af de unge skæbner på et sted, hvor de står overfor livets første store, selvstændige valg.

Nærværende, humoristisk og tankevækkende forestilling om det at være en ung sønderjyde, som forsøger at finde sine ben i vores lille, store land.

Efter udgivelsen af debut-EP’en “Omve’n Hjemve” (2019) modtog dengang 28-årige Rikke Thomsen MODERSMÅLPRISEN for sin indsats for den sønderjyske dialekt, som den yngste modtager nogensinde. Albummet “Opland” fik stor opmærksomhed, blev kåret til “Ugens Album” på DRP5 og nomineret til 3 GAFFA Priser: “Årets Danske Popudgivelse”, “Årets Danske Sangskriver” og “Årets Danske Solist”.

Varighed: 60 minutter.

Producent: Æ Teater

Praktisk info

 • Arrangør
  Teater Nordkraft - Gæstespil af Æ Teater
 • Spilleperiode
  28.
  September -
  29.
  September
  2023
 • Tider
  10.00
 • Sted
  Teater Nordkraft
  Teglgårds Plads 1
  9000 Aalborg
 • Billetpriser
  205
 • Kategori
  Unge/Voksne
Spilledatoer
Show Show Tidspunkt Lokation Show info Status
Henter...