Generation 9/11

Generation 9/11

Teater Nordkraft har fra den 18. november 2021 genindført Coronapas til alle forestillinger. Læs mere om vores regler for Corona her.

WOULD EVERYBODY PLEASE GO TO THE CANTEEN?

Danske Esther står i billedkunstlokalet på sin amerikanske skole i 2001, da allekaldet lyder. Hun er 11 og flyttet til New York året forinden. I kantinen bliver alle mellemskolebørnene bedt om at dele sig i to grupper: dem der har forældre, der arbejder i tvillingetårnene, og dem der ikke har. Esther føler sig udenfor. Alle hendes venner er i en anden gruppe end hende. Hendes forældre arbejder nemlig hjemmefra.

GENERATION 9/11 handler om at få sit første kys efter 11. september. Om at føle sig fremmed i det land, man bor i, og om at få grineflip fordi Williams far pludselig går med pistol. Men den handler også om en ung arkitekt ved navn Minoru Yamasaki, der får til opgave at bygge et monument for verdensfreden midt i New York City. Året er 1973, og de to bygninger kalder de for World Trade Center: En repræsentation af menneskets tro på menneskeheden, som Minoru siger ved åbningsceremonien. Fremme i 2001 oplever Esther og hendes venner, at der begynder at gro to tårne i maverne på dem. To tårne, som bliver ved med at vokse.

BETTY NANSEN TEATRET og MUNGO PARK markerer 20-året for terrorangrebet på World Trade Center med en helt ny forestilling af dramatiker Nanna P. Tüchsen, som boede i New York som 11-årig, da angrebet fandt sted. GENERATION 9/11 er en co-produktion mellem de to teatre.

Varighed endnu ukendt
Anbefales fra 14 år
Gæstespil af Betty Nansen Teatret og Mungo Park
Forestillingen kan bookes som skoleforestilling via Teater Nordkrafts Bookingportal HER

Praktisk info

 • Arrangør
  Teater Nordkraft - Gæstespil af Mungo Park og Betty Nansen Teatret
 • Spilleperiode
  1.
  December -
  3.
  December
  2021
 • Tider
  13:00 og 19:30
 • Sted
  Teater Nordkraft
  Teglgårds Plads 1
  9000 Aalborg
 • Billetpriser
  100-205 kr.
 • Kategori
  Unge/Voksne
Medvirkende

Mungo Parks ensemble

Bagom
Instruktør
Anna Malzer
Scenograf
Ida Grarup
Dramatiker og Forfatter
Nanna Plechinger Tüchsen
Producent
Betty Nansen Teatret
Co-producent
Mungo Park