Beskrivelse
Anmeldelser

BENCHED

”At blive bænket” er et udtryk, vi kender fra sportsverdenen, når en spiller tages af banen. Sat ud af spillet. Udskiftet og sat på plads. Og selvom Uppercuts sublime danseteater deler navn med udtrykket fra sportens verden, så er solisterne i Benched alt andet end bænkede. Det er danseteater, når det er bedst, og med Stephanie Thomasens stilfulde og forførende koreografi lader forestillingen til at stille spørgsmålet: Kan man fange hele livet på en bænk?

Og svaret er et rungende ja! Benched emmer af stilfuld selvsikkerhed, når de fem sublime dansere lader livet udfolde sig på en bænk. Forestillingen er en kraftpræstation i legende let og forførende danseteater. Hvem tager, giver og skaber plads? Hvem sætter sig skævt og sidder på tværs? Bliver bænket, sat af og sat sammen? Livets store og små spørgsmål vendes, drejes og danses, når Uppercut indtager scenen.

Benched handler på mange måder om at finde sin plads – på bænken og i livet. Det er det spørgsmål, forestillingen stiller, når de fem dansere klatrer og klamrer sig til bænken. Samtidig kæmper de en kamp for netop ikke at blive bænket til den – for hvem ønsker at ende som bænkevarmer?

Det er både et folkeligt pust og en æstetisk og formfuldendt kraftpræstation i et genremix af stilarter. Koreografien trækker nemlig på alt fra breakdance og moderne til akrobatik og den brasilianske kampsport capoeira. Den emmer af energi, og det høje tempo smitter hurtigt af på publikum som en direkte påmindelse om, at selv den mest insisterende bænkevarmer ikke kan vide sig sikker.

Der er altså lagt op til en hudløs ærlig fortælling om livets store og små spørgsmål, når Uppercuts nærværende og forførende danseteater gæster Teater Nordkraft

Forestillingens varighed forventes at være 45 min. Der er mulighed for at blive til Aftertalk efter endt forestilling. Aftertalken er gratis, men kræver tilkøb af billet.

Pressen skriver...

Jyllands-posten, Morten Hede
“[I Benched] beviser Stephanie Thomasen, at hun ikke blot er en opfindsom, humoristisk og livligt fortællende koreograf, men også en fortrinlig iscenesætter. Der er rum, balance og dramatik i hendes billeder, så det bliver en fuldendt danseforestilling.”
Politiken
“Hold kæft, hvor kunne de fem kaste sig rundt om en lang sort bænk, i en fusion af street og moderne dans, som var den en fjedrende affyringsrampe. (…) Legende cool symbiose mellem mænd og bænk.”
Iscene
“Det er bare med at komme afsted og opleve dette unikke kompagni inden de springer endnu længere ud på verdensscenen, hvor de rettelig hører til.”
CPH Culture
“BENCHED emmer af energi, og til slut må man nærmest kæmpe for at blive siddende, for den smittende kropslighed fra de fem dansere forplanter sig til hele salen: Uppercut danseteater – når det er mest legende og let.”

Praktisk info

 • Arrangør
  Teater Nordkraft
 • Spilleperiode
  7.
  September
  2024
 • Tider
  16.00
 • Sted
  Teater Nordkraft
  Teglgårds Plads 1
  9000 Aalborg
 • Billetpriser
  235 kr.
 • Kategori
  Unge/Voksne
Medvirkende

Adam Tocuyo, Alexander Skjold, Jens Schyth Brøndum, Kristián Mensa og Mark Philip

Spilledatoer
Show Show Tidspunkt Lokation Show info Status
Henter...
Bagom
Producent
Uppercut Danseteater
Idé, koncept & koreografi
Stephanie Thomasen
Scenografi
Johan Kølkjær
Lysdesign
Peter Løkke
Musik
35th Parallel, René Aubry, Estas Tonne og Rodrigo y Gabriela

Fotograf: Bahadir Berber & Raphael Solholm