Dramaundervisning

 

Dramaundervisning

Har du selv lyst til at prøve kræfter med teater - hvad enten det er foran eller bag scenen - samarbejder Teater Nordkraft med Aalborg Kulturskole, der blandt andet tilbyder dramaundervisning.

Her kan du fra 3. klasse få dramaundervisning på din egen skole, hvis der er nok til at oprette et hold. Fra 6. klasse kan du også gå til drama på Dramacenteret på Huset i Hasserisgade. 

Drama er for dig, der kan lide at bruge kroppen på mange måder. Vi arbejder med fantasi, spontanitet, kreativitet og samarbejde. Vi laver dramalege og -øvelser og træner bestemte teknikker - alt sammen i en afslappet og glad stemning. Der vil være en visning i løbet af året.

Når du går til drama, kommer du til at arbejde med hoved, hænder og hjerte.

Læs mere på www.aalborgkulturskole.dk

 

 Lotte Damsgaard, dramalærer Kulturskolen, fortæller:

I 2010 flyttede Teater Nordkraft og Aalborg Kulturskole ind i Nordkraft. Det bofællesskab har jeg som dramalærer i Kulturskolen haft stor glæde af. Teater Nordkraft har tilbudt vores dramaelever (og undervisere!) storslåede teateroplevelser fordelt over et bredt spektrum af genrer. Vi har grinet og gyst, vi er blevet berørte og mystificerede - og hver gang er de fleste gået hjem med et friskt og nyt blik på tilværelsen. Forestillingerne, vi har set, har været vedkommende og uforglemmelige, og de har inspireret os på dramaholdene i forhold til vores videre arbejde med drama og teater.

 

engle.jpg

Dramacenteret

Dramacenteret har gratis tilbud til lærere og skoler i Aalborg Kommune og hører under Aalborg Kulturskole. Vi holder til på Dramaloftet i Huset i Hasserisgade, Aalborg, hvor skoleklasser kan komme på besøg og opleve kostumerne, scenelyset og det magiske sorte rum, hvor (næsten) alt kan ske. 

Vi tilbyder aktive og kreative undervisningsforløb til klasser, workshops for lærere, inspirerer på fagudvalgsmøder på skolen, og endelig tilbyder vi assistance, når skoleforestillingen skal søsættes. Dramacenteret er derfor ikke bare et fysisk sted med en scene, det er også en ressource-station, hvor der kan hentes inspiration til, hvordan drama-didaktikken kan inddrages i den daglige undervisning i mange fag.

Læs mere om tilbuddene for skoleåret 15/16 på dramacenteret.dk